fbpx
Experienta AVASPACE

Traieste experienta unui stratonaut. Calatoreste acolo unde putini au fost. Traieste-ti visul mai aproape de stele.

Turismul spatial este in plina dezvoltare. AVA Space vine cu o solutie tehnologica moderna care va schimba industria. Alatura-te noua in dezvoltarea primei companii de turism de mare altitudine din Romania.

ava-space

2021

Infiintat

30+

Oameni implicati

2024

Prima lansare

ava-space

Priveste lumea dintr-o perspectiva mai mare

kajskl;d

AVA Space a fost fondat pentru a oferi oamenilor experienta accesibila de a zbura pana in straturile superioare ale atmosferei.

Aceasta tehnologie de zbor lin, confortabil si nepoluant reprezinta o capsula presurizata atasata unui balon cu hidrogen, capabila sa urce la o altidudine de 35 de km.

AVA Space lucreaza la o solutie ce va schimba perspectiva turismului. Alatura-te noua in calatoria spre stele.

Experienta unica, sigura, accesibila, flexibila si nepoluanta.

Capsula este construita din aluminiu, acesta fiind usor, rezistent si reflecta 95% din radiatie. Sticla are protectie UV, aceasta fiind indispensabila in afara atmosferei. Este prevazuta cu 6 locuri pentru pasageri, toaleta, un mini-bar si Wi-Fi. Zborul este lin si placut. Viteza medie la urcare, cat si la coborare este de 17 km/h.

Calatoria dureaza 5 ore, dintre care 1 ora in care balonul se mentine la o altitudine de 30 – 35 de km altitudine. La coborare, balonul AVA este urmarit de catre 2 elicoptere care il vor prinde din aer, intr-o plasa ce este atasata intre ele. Acest aspect face ca zborurile sa fie flexibile si accesibile, fara a depinde de existenta unei suprafete de apa sau desert.

AVA Space nu este doar o companie de turism de mare altitudine.

Baloanele vor putea fi personalizate si folosite in multe alte scopuri stiintifice precum experimente la limita cu spatiu, testarea diferitelor echipamente care vor fi ulterior folosite la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS) sau pe alti sateliti, plasarea stratosatelitilor si testarea satelitilor inainte de a fi pusi in orbita.

AVA Space va concura direct cu Virgin Galactic, Blue Origin, Space Perspective, EOS-X si Zero2Infinity, impartind piata turismului spatial ce curand va valora 250 – 700 de miliarde de dolari.